Kiinalainen horoskooppi

kiinalainen horoskooppi rotta

Rotta

Rotta on syntynyt viehätysvoiman merkin alla. Rotat ovat tyylikkäitä, fiksuja, aktiivisia ja sosiaali-sia luonteita, jotka sopeutuvat uusissa tilanteissa helposti muutoksiin ja ovat syntyneet viehätys-voiman merkin alla. He selviytyvät viekkaina ja nopeaälyisinä kriiseistä.

Yleinen

Toisaalta Rotat eivät hyväksy muiden asettamia ehtoja vaan haluavat hallita tilanteita itse jyrkällä asenteella ja he saattavat helposti arvostella kärkkäästi muiden rahankäyttöä tai ahkeruutta. Rotilla on pettämätön muisti, josta kanssaihmiset saavat helposti osansa. He ovat usein levottomia ja pyrkivät hyvää tarkoittaen järjestämään kaikkien kohtaamiensa ihmisten asioita. Rahan kanssa Rotta on varsin taitava ja osaa yleensä pitää hyvin puolensa kaikissa neuvotteluissa. Voidaan sanoa, että Rotta rakastaa rahaa. Rahan kanssa hän on hyvin tarkka. Rotalla on taipumus kerryttää tavaraa ja omaisuutta. Toisinaan Rotta voi olla jopa saituri tai hamstraaja, mutta hän osaa jakaa omastaan niille, jotka sen vilpittömästi ansaitsevat. Rotan pitää varoa herkkäuskoisuuttaan.

Työ

Rotta on ahkera ja tunnollinen työntekijä, mutta hän soveltuu harvoin ruumiilliseen työhön. Rotalle ominaisimmat työt liittyvät liiketoimintaan ja taiteisiin. Rotta menestyy kirjailijana, taiteilijana, pr-työssä ja viestintävälineiden parissa. Kriiseissä Rotan uskomattoman vahva itsesäilytysvaisto nousee ratkaisevaan osaan, jolloin Rotta keksii ratkaisun pulmaan kuin pulmaan. Rotta etsii jatkuvasti etenemismahdollisuuksia. Rotta on suostuttelukykyinen ja hyvä esittämään asioita muille. Rotta voi olla myös kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Rotta osaa harvoin olla toimettomana ja hän on hyvin idearikas.

Onko edessäsi tärkeiden ratkaisuiden aika? Lisätiedot: Päivi

Perhe

Perhe ja läheiset ystävät ovat tärkeitä turvallisuutta arvostavalle Rotalle, hän jumaloi lapsiaan, huolehtii vanhemmistaan ja on uskollinen kumppani, mutta ihmissuhteissa Rotat eivät ole kovinkaan tunteellisia. Miesrotta ei karta kotitöitä ja naisrotta on varsinainen superemo ja hänellä on hyvä sisustamismaku. Ystäväpiirissään Rotta on aina pidetty ja suosittu, eikä Rotta joudu kärsimään ystävien puutteesta. Rotilla on kuitenkin enemmän tuttavia kuin ystäviä, he eivät yleensä uskoudu kenellekään. Rotilta kysytään usein neuvoja ja mielipiteitä. Rotat eivät viihdy yksin vaan haluavat viettää aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa, ravintoloissa ja kutsuilla, jossa he saavat jakaa ajatuksiaan. Rotat rakastavat juhlia. Vahvuutena Rotalla on moninaiset suhteet ympäristöönsä, joiden avulla he pystyvät junailemaan ja taktikoimaan olosuhteitaan.

Mitä perhe-elämä tuo elämääsi? Lisätiedot: Anniina

Rakkaus

Rotta sopii erityisen hyvin yhteen toisen Rotan, Härän, Lohikäärmeen sekä Apinan merkin alla syntyneiden kanssa. Härkä on Rotalle hyvä kuuntelija ja motivoija. Liitto on uskollinen ja turvallinen. Rotta rakastuu silmittömästi Lohikäärmeeseen, jos Lohikäärme vain pitää yllä romantiikkaa, liitto kestää. Rotalla ja Apinalla on kiihkeä suhde, mutta uskottomuutta Rotta ei voi sulattaa. Kaksi Rottaa muodostaa yhdessä hyvin perhekeskeisen ja kotona viihtyvän parin, jossa molemmat hakevat keskustelukumppaneita suhteen ulkopuolelta. Rotta voi tulla hyvin toimeen Tiikerin, Käärmeen, Kukon, Koiran ja Sian merkkien alla syntyneiden kanssa, mutta herkät Vuohi ja Jänis pitävät Rottaa liian arvostelevana. Käärmeen äly ja sulavuus kiehtovat Rottaa. Suhde on intohimoinen ja kestävä. Sika ei siedä Rotan kiukunpuuskia. Koiran idealismi ja avokätisyys kismittävät Rottaa. Vuohen itsekeskeisyys ja erityisesti erilaiset näkemykset rahasta ja Tiikerin uskottomuus aiheuttavat näissä suhteissa riitoja. Kukko kilpailee Rotan kanssa huomiosta ja on taipuvainen tuhlaamaan liikaa Rotan mielestä. Hevosen levoton luonne ja vaihtelevat mielialat eivät sovi Rotalle.

Haluatko tietää enemmän ihmissuhteistasi? Lisätiedot: Saga

Vuodet

1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Rotan vuosi on aika, jolloin tehdään aloitteita, otetaan riskejä ja valitaan uusia suuntia sekä tapoja toimia. Rotan vuonna voi tapahtua mitä tahansa. Muutokset ja toiveet eivät välttämättä toteudu nopeasti, mutta tulevaisuuden kulmakivet on jo valettu. Rotan vuonna on aika käyttää voimavarat ja kyvyt, jotka ovat jääneet aiemmin käyttämättä. Lahjakkuus nousee esiin ja on aika uudistaa elämää. Kaikella rotan vuonna tehdyllä on merkitystä myös tulevaisuudessa.

Kiinalainen horoskooppi

Apina

Apina

Härkä

Härkä

Hevonen

Hevonen

Jänis

Jänis

Käärme

Käärme

Koira

Koira

Kukko

Kukko

Lohikäärme

Lohikäärme

Rotta

Rotta

Sika

Sika

Tiikeri

Tiikeri

Vuohi

Vuohi

Planeetat ja Elementit

Elementtien vaikutus ihmisen luonteeseen:

Metalli:itsenäinen, jääräpäinen, itsekäs, lujaluonteinen
Vesi:huomaavaisuus, delegoija, suoriutuja
Puu:organisoija, luotettava, sitkeä, täsmällinen
Tuli:impulsiivinen, aktiivinen, itsekäs, energinen
Maa:vakaa, älykäs, organisoija, järjestelmällinen, ahkera

Elementit muodostuvat aurinkokunnan viidestä suurimmasta planeetasta:

Venusjonka elementti on Metalli, joka symboloi sadonkorjuuta
Jupiterjonka elementti on Puu, joka on alku, luomisen vuodenaika
Merkuriusjonka elementti on Vesi, joka ruokkii Puun aikaan saamaa kasvua
Marsjonka elementti on Tuli, joka yhdistetään kuumuuteen
Saturnusjonka elementti on Maa, joka on vuoden keskikohta ja on verrattavissa Aurinkoon

Kahdentoista vuoden kierrossa kukin vuosi on nimetty eläimen mukaan, joka hallitsee omaa vuottaan. Sen mukaan ihminen on syntymävuoden perusteella joko Rotta, Härkä, Tiikeri, Jänis, Lohikäärme, Käärme, Hevonen, Vuohi, Apina, Kukko, Koira tai Sika. (Yleisesti esiintyy pieniä eroja eläinmerkkien nimissä, esimerkiksi härkä voi olla puhveli, jänis voi olla kissa ja vuohi voi olla lammas.) Jokainen merkki toistuu 12 vuoden välein. Nämä 12 eläintä hallitsevat myös tiettyjä vuorokauden aikoja. Vuorokausi jakautuu ns kaksoistunteihin.

Länsimainen kalenteri ja kiinalainen horoskooppi

Länsimainen kalenteri Kiinalainen horoskooppi Hallitseva merkki
tammikuu helmikuu Tiikeri
helmikuu maaliskuu Jänis
maaliskuu huhtikuu Lohikäärme
huhtikuu toukokuu Käärme
toukokuu kesäkuu Hevonen
kesäkuu heinäkuu Vuohi
heinäkuu elokuu Apina
elokuu syyskuu Kukko
syyskuu lokakuu Koira
lokakuu marraskuu Sika
marraskuu joulukuu Rotta
joulukuu tammikuu Härkä

Kiinalaisen horoskoopin synty

Mistä merkit ovat saaneet nimensä, on epävarmaa, mutta legendan mukaan eräänä uutena vuotena Buddha kutsui kaikki valtakuntansa eläimet luokseen, mutta vain 12 eläintä saapui paikalle.

Ensimmäisenä saapui rotta, sitten härkä, tiikeri jne. Kiitollisena siitä, että eläimet olivat saapuneet Buddhan luokse, hän päätti nimetä kunkin eläimen mukaan yhden vuoden ja kyseisenä vuonna syntyneet saisivat periä osan tuon eläimen luonteenpiirteistä, esimerkiksi härän vuonna syntyneet ovat ahkeria tekemään töitä, päättäväisiä, itsepäisiä kuten härät ja koiran vuonna syntyneet ovat uskollisia ja luotettavia kuin koirat.

Koska jokainen ei tietenkään voi saada kaikkia tietyn merkin luonteenpiirteitä on mielenkiintoista nähdä mitkä samankaltaisuudet toteutuvat ja se on juuri se kiinalaisen horoskoopin viehätysvoima.

Kiinalainen astrologia on paljon monimutkaisempaa, kuin tällaisessa yleiskatsauksessa voidaan tuoda esille. Täydellinen kiinalainen horoskooppi ottaa huomioon tulkinnassa vuoden, kuukauden, päivän ja kellonajan. Nyt esitellään kuitenkin vain kunkin merkin perusluonnetta elementtien ja eläinmerkkien kannalta ja voit saada niistä jonkinlaisen kuvan mitä tiettynä eläinvuonna syntyminen tuo tullessaan.

Lue ilmaiset horoskoopit

Vuosihoroskooppi

Uusi vuosihoroskooppi 2020

Ennustajamme ovat laatineet vuodelle 2020 horoskoopin jokaiselle tähtimerkille. Lue oma vuosihoroskooppisi. Vuosihoroskooppi kattaa eri elämän osa-alueet kuten työ, rakkaus, raha ja terveys. lue lisää...

Viikkohoroskooppi

Viikkohoroskooppi

Katso mitä länsimainen horoskooppi ennustaa sinulle tapahtuvan tällä viikolla. lue lisää...

Luonnehoroskooppi

Luonnehoroskooppi

Mitä syntymähetkesi astrologinen tulkinta kertoo sinusta ihmisenä, tutustu omaan horoskooppimerkkiisi. lue lisää...

Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen astrologia määräytyy viidestä luonnon elementistä, joilla on merkkiin voimistava tai hillitsevä vaikutus ja kahdestatoista eläinmerkistä. lue lisää...

Kiinalainen vuosiennuste

Kiinalainen vuosiennuste

Minkä eläinmerkin hallitsemaa vuotta eletään nyt, mikä eläinmerkki hallitsi vuotta, kun synnyit, katso täältä ja tutustu eläinmerkkien vaikutukseen. lue lisää...

Älä murehdi huomista, voimme auttaa jo tänään !

Ennustukset.comin selvänäkijät ovat saaneet kutsumuksen ja näkemisen lahjan usein jo verenperintönä. Ennustukset.comin ennustajat ovat kokeneita ja heillä on ammattitaito ennustaa jopa useiden vuosikymmenien kokemuksella. Kaikilla ennustajillamme ja selvännäkijöillämme on halu auttaa sinua parhaan kykynsä mukaan.

Heidän osaamiseensa kuuluu:

 • intuitiivinen selvännäkö
 • tarot tulkinta
 • astrologia ja horoskoopit
 • henkimaailman viestit
 • enkelikortti ennustus
 • korttiennustus
 • unitulkinta
 • reiki, energia ja kaukoparannus
 • numerologia
 • kristalliennustus
 • muut ennustukset
 • fortunetelling in English

Saat vastauksia useimpiin elämäntilanteisiin:

 • raha
 • rakkaus
 • ihmissuhteet
 • talous
 • parisuhde
 • perhe
 • työ
 • asuminen
 • hyvinvointi
 • terveysasiat
 • opiskelu
 • koulutus

Autamme sinua kohentamaan itsetuntemustasi ja itseluottamustasi. Olemme auttaneet jo vuodesta 2005!

Ennustajat

Päivän suosituin: Marija - vankalla kokemuksella tulkinnat