Kiinalainen horoskooppi

kiinalainen horoskooppi härkä

Härkä

Härkä on syntynyt tasapainon ja kestävyyden merkin alla. Härät rakentavat elämäänsä pitkäjänteisesti ja käytännönläheisesti. Härällä on jalat tiukasti maassa ja hän seisoo sen takana mihin uskoo. Härät ovat sisukkaita selviytyjiä.

Yleinen

Härkä omaa vakautta ja luotettavuutta ja heihin tukeudutaan lujuutensa, kestävyytensä ja kuuntelijan lahjojen vuoksi. Härkä ei tunteile asioiden kanssa liikaa. Härän olennainen luonteenpiirre on sisäänpäin kääntyneisyys. Hän viihtyy erinomaisesti yksin omassa rauhassaan, ilman dramatiikkaa. Härkä saattaa olla toisinaan suvaitsematon, koska hän kunnioittaa perinteitä ja vastustaa muutoksia. Härkä viihtyy samassa työpaikassa ja kodissa mielellään useita vuosia. Hän ei välitä muuttamisesta eikä pahemmin matkustelustakaan.

Työ

Härkä on velvollisuudentuntoinen, luotettava työntekijä ja hänellä on merkittäviä johtajankykyjä. Härkä tekee mitä lupaa paneutuen tekemäänsä järjestelmällisellä sekä päättäväisellä tavalla. Härkä maksaa velkansa. Härkä on tunnontarkka vakaa puurtaja. Härkä on hyvin täsmällinen ja hän ei voi sietää myöhästelyä. Härkä ei halua odottaa toisten kyvyttömyyden takia, joten työnjohtajana hän voi olla hyvinkin ankara. Härkä voi menestyä myös muusikkona tai säveltäjänä, vaikka useimmiten Härän valitsemat ammatit liittyvät politiikkaan, maatalouteen tai erityiskoulutusta vaativiin töihin. Yleensä tyyni ja rauhallinen Härkä muuttuu lähes pelottavaksi, jos joku suututtaa tai pettää hänet. Epävarma tai ahdistavaan paineeseen joutunut Härkä osaa olla pelottavan ehdoton, eikä hän siedä vastaväitteitä. Ystävilleen Härkä on aina uskollinen ja valmis auttamaan sikäli kun kokee siihen pystyvänsä.

Oletko varma valinnoistasi? Lisätiedot: Anna-Sofia

Perhe

Koti ja sen ilmapiiri ovat Härälle elämän tärkeimpiä elementtejä, eikä Härkä säästele voimiaan, jos kokee voivansa tehdä jotain kotiolojen parantamiseksi. Härkä nauttii ulkoilusta, ulkoilmaharrastuksista ja puutarhanhoidosta. Hän arvostaa turvallisuutta ja siisteyttä. Härän ihmissuhteissa järki sanelee ehdot, eikä hän lähde seikkailuihin helposti mukaan. Realismi ja aistitoiminnot ratkaisevat hänelle enemmän kuin tunteilu, eikä Härkä ole kovin romanttinen. Suhteissansa he ovat luotettavia ja pitkäjänteisiä ja eivät mielellään siedä muutoksia. Härkä on aviopuolisona ehdottoman uskollinen. Härkä harkitsee tarkoin avioliittoa ja usein se on hänelle järkiperäinen ratkaisu. Vanhempana Härkä on lapsilleen usein vaativainen ja ankara, mutta hän vaatii myös itseltään yhtä paljon. Vaikka Härkä ei ole ulospäin kaikkein avoimin olento, sisimmässään hän on lämmin ja rakastava.

Mitkä asiat vaikuttavat perhe-elämääsi? Lisätiedot: Anna

Rakkaus

Härkä sopii erityisen hyvin yhteen Rotan, Jäniksen, Käärmeen ja Kukon merkkien alla syntyneiden kanssa. Kukko on koreileva ja Härkä vaatimaton, joten he täydentävät toisiaan upeasti. Molemmat kunnioittavat perinteisiä arvoja. Härkä on turvallisuudenkaipuinen ja Kukon uskollisuus sopii hänelle. Härkä ja Rotta muodostavat suvun hyväksymän, uskollisen, tasapainoisen parin. Käärme ei missään olosuhteissa hylkäisi perhettään, vaikka olisikin itse uskoton. Härkä ei ole suoranaisen mustasukkainen, vaikka juuri Käärmeen eroottisuus viehättää häntä. Jänis ohjaa kaikki arkiset askareet Härälle ja asettuu itse sohvannurkkaan, mutta tämä työnjako sopii tälle suhteelle. Hän voi luoda toimivan suhteen Koiran, Apinan, Sian ja toisen Härän kanssa. Sian kanssa suhde toimii, vaarana on vain ikävystyminen suhteen väljähtyessä. Härän ja Apinan suhdetta varjostaa vain Apinan vilkas huumorintaju. Koiran kanssa Härällä on elämänkatsomuksellisia eroja, Koira kapinoi ja Härkä elää konservatiivisesti. Kahden Härän suhdetta varjostaa erotiikan puute. Vuohen kanssa hänellä on vain vähän yhteistä ja suhde jää viileäksi. Hänen on vaikeaa tulla toimeen vilkkaiden Lohikäärmeen, Tiikerin ja Hevosen kanssa.

Osaatko arvostaa sielunkumppaniasi? Lisätiedot: Anneli

Vuodet

1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Härän vuosi kuvastaa aiemmin harkinnan ja toiminnan kautta saavutettua vakautta. Mikäli et ole aloittanut itse muutosten aikakautta saat pian seurata sivusta, kun muut toteuttavat omia suunnitelmiaan. Härän vuonna voi olla aika saattaa päätökseen keskeneräiset asiat, jotka liittyvät kihlaukseen tai avioliittoon, on aika vakiintua. Vain ne asiat onnistuvat tänä vuonna, joiden valmistelu on aloitettu jo aiemmin. Jos valmisteluja ei ole tehty, on parasta lykätä asioiden toteuttaminen myöhemmäksi.

Kiinalainen horoskooppi

Apina

Apina

Härkä

Härkä

Hevonen

Hevonen

Jänis

Jänis

Käärme

Käärme

Koira

Koira

Kukko

Kukko

Lohikäärme

Lohikäärme

Rotta

Rotta

Sika

Sika

Tiikeri

Tiikeri

Vuohi

Vuohi

Planeetat ja Elementit

Elementtien vaikutus ihmisen luonteeseen:

Metalli:itsenäinen, jääräpäinen, itsekäs, lujaluonteinen
Vesi:huomaavaisuus, delegoija, suoriutuja
Puu:organisoija, luotettava, sitkeä, täsmällinen
Tuli:impulsiivinen, aktiivinen, itsekäs, energinen
Maa:vakaa, älykäs, organisoija, järjestelmällinen, ahkera

Elementit muodostuvat aurinkokunnan viidestä suurimmasta planeetasta:

Venusjonka elementti on Metalli, joka symboloi sadonkorjuuta
Jupiterjonka elementti on Puu, joka on alku, luomisen vuodenaika
Merkuriusjonka elementti on Vesi, joka ruokkii Puun aikaan saamaa kasvua
Marsjonka elementti on Tuli, joka yhdistetään kuumuuteen
Saturnusjonka elementti on Maa, joka on vuoden keskikohta ja on verrattavissa Aurinkoon

Kahdentoista vuoden kierrossa kukin vuosi on nimetty eläimen mukaan, joka hallitsee omaa vuottaan. Sen mukaan ihminen on syntymävuoden perusteella joko Rotta, Härkä, Tiikeri, Jänis, Lohikäärme, Käärme, Hevonen, Vuohi, Apina, Kukko, Koira tai Sika. (Yleisesti esiintyy pieniä eroja eläinmerkkien nimissä, esimerkiksi härkä voi olla puhveli, jänis voi olla kissa ja vuohi voi olla lammas.) Jokainen merkki toistuu 12 vuoden välein. Nämä 12 eläintä hallitsevat myös tiettyjä vuorokauden aikoja. Vuorokausi jakautuu ns kaksoistunteihin.

Länsimainen kalenteri ja kiinalainen horoskooppi

Länsimainen kalenteri Kiinalainen horoskooppi Hallitseva merkki
tammikuu helmikuu Tiikeri
helmikuu maaliskuu Jänis
maaliskuu huhtikuu Lohikäärme
huhtikuu toukokuu Käärme
toukokuu kesäkuu Hevonen
kesäkuu heinäkuu Vuohi
heinäkuu elokuu Apina
elokuu syyskuu Kukko
syyskuu lokakuu Koira
lokakuu marraskuu Sika
marraskuu joulukuu Rotta
joulukuu tammikuu Härkä

Kiinalaisen horoskoopin synty

Mistä merkit ovat saaneet nimensä, on epävarmaa, mutta legendan mukaan eräänä uutena vuotena Buddha kutsui kaikki valtakuntansa eläimet luokseen, mutta vain 12 eläintä saapui paikalle.

Ensimmäisenä saapui rotta, sitten härkä, tiikeri jne. Kiitollisena siitä, että eläimet olivat saapuneet Buddhan luokse, hän päätti nimetä kunkin eläimen mukaan yhden vuoden ja kyseisenä vuonna syntyneet saisivat periä osan tuon eläimen luonteenpiirteistä, esimerkiksi härän vuonna syntyneet ovat ahkeria tekemään töitä, päättäväisiä, itsepäisiä kuten härät ja koiran vuonna syntyneet ovat uskollisia ja luotettavia kuin koirat.

Koska jokainen ei tietenkään voi saada kaikkia tietyn merkin luonteenpiirteitä on mielenkiintoista nähdä mitkä samankaltaisuudet toteutuvat ja se on juuri se kiinalaisen horoskoopin viehätysvoima.

Kiinalainen astrologia on paljon monimutkaisempaa, kuin tällaisessa yleiskatsauksessa voidaan tuoda esille. Täydellinen kiinalainen horoskooppi ottaa huomioon tulkinnassa vuoden, kuukauden, päivän ja kellonajan. Nyt esitellään kuitenkin vain kunkin merkin perusluonnetta elementtien ja eläinmerkkien kannalta ja voit saada niistä jonkinlaisen kuvan mitä tiettynä eläinvuonna syntyminen tuo tullessaan.

Lue ilmaiset horoskoopit

Vuosihoroskooppi

Uusi vuosihoroskooppi 2020

Ennustajamme ovat laatineet vuodelle 2020 horoskoopin jokaiselle tähtimerkille. Lue oma vuosihoroskooppisi. Vuosihoroskooppi kattaa eri elämän osa-alueet kuten työ, rakkaus, raha ja terveys. lue lisää...

Viikkohoroskooppi

Viikkohoroskooppi

Katso mitä länsimainen horoskooppi ennustaa sinulle tapahtuvan tällä viikolla. lue lisää...

Luonnehoroskooppi

Luonnehoroskooppi

Mitä syntymähetkesi astrologinen tulkinta kertoo sinusta ihmisenä, tutustu omaan horoskooppimerkkiisi. lue lisää...

Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen astrologia määräytyy viidestä luonnon elementistä, joilla on merkkiin voimistava tai hillitsevä vaikutus ja kahdestatoista eläinmerkistä. lue lisää...

Kiinalainen vuosiennuste

Kiinalainen vuosiennuste

Minkä eläinmerkin hallitsemaa vuotta eletään nyt, mikä eläinmerkki hallitsi vuotta, kun synnyit, katso täältä ja tutustu eläinmerkkien vaikutukseen. lue lisää...

Älä murehdi huomista, voimme auttaa jo tänään !

Ennustukset.comin selvänäkijät ovat saaneet kutsumuksen ja näkemisen lahjan usein jo verenperintönä. Ennustukset.comin ennustajat ovat kokeneita ja heillä on ammattitaito ennustaa jopa useiden vuosikymmenien kokemuksella. Kaikilla ennustajillamme ja selvännäkijöillämme on halu auttaa sinua parhaan kykynsä mukaan.

Heidän osaamiseensa kuuluu:

 • intuitiivinen selvännäkö
 • tarot tulkinta
 • astrologia ja horoskoopit
 • henkimaailman viestit
 • enkelikortti ennustus
 • korttiennustus
 • unitulkinta
 • reiki, energia ja kaukoparannus
 • numerologia
 • kristalliennustus
 • muut ennustukset
 • fortunetelling in English

Saat vastauksia useimpiin elämäntilanteisiin:

 • raha
 • rakkaus
 • ihmissuhteet
 • talous
 • parisuhde
 • perhe
 • työ
 • asuminen
 • hyvinvointi
 • terveysasiat
 • opiskelu
 • koulutus

Autamme sinua kohentamaan itsetuntemustasi ja itseluottamustasi. Olemme auttaneet jo vuodesta 2005!

Ennustajat

Päivän suosituin: Marija - vankalla kokemuksella tulkinnat